Skip to main content

Vérité Cosmétique Totale ~ Huidverbetering ~ Anti-Age & Acné

Microneedling Therapie

Bij deze techniek maken naaldjes van chirurgisch staal met behulp van een snel bewegend stempeltje honderden micro perforaties in de huid zonder deze te beschadigen! De door duizenden kleine prikjes veroorzaakte microkanaaltjes openen de huid voor de hoog geconcentreerde vitamine-werkstoffen of actief hyaluronzuur. De combinatie van het diep inbrengen van bijv. hyaluronzuur en het gelijktijdig stimuleren van de aanmaak van collageen en elastine maken de nieuwe microneedling therapie tot een verbluffend effectief wapen in de strijd tegen rimpeltjes, huidverslapping en algehele huidveroudering. Maar ook littekens en striae kunnen met deze techniek goed worden behandeld. De resultaten bij rimpeltjes op de bovenlip zijn verbluffend. De huid wordt voller, gladder en strakker.

Microneedling therapie is de meest effectieve huidverbeterende behandeling bij:

  • Rimpels en fijne lijntjes rond de mond, wangen, hals en decolleté
  • (Acne) Littekens
  • Zonbeschadiging
  • Grove poriën en/of grove huidstructuur
  • Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd
  • Verslapte huid
  • Striae

Fijne lijntjes

Fijne lijntjes veroorzaakt door verslapping kunnen perfect behandeld worden met de microneedling techniek. Doordat de huid wordt geperforeerd en het hyaluronzuur wordt ingebracht worden de bindweefselcellen, die zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, gestimuleerd. De aanmaak van collageen en elastine wordt hiermee bevorderd. Hierdoor wordt de huid strakker en gladder en littekens en rimpels vervagen. Dit is afhankelijk van de conditie van de huid en het gewenste resultaat!

Littekens

De techniek gaat uit van het principe van het eigen herstel mechanisme van de huid. Vaak wordt littekenweefsel gekenmerkt door geringe doorbloeding, weinig pigmentatie en stug weefsel. De capillaire haarvaten zijn vaak verdwenen en de poriën zijn verminderd. De minuscule fractional naalden brengen het hoogwaardige serum in de huid en stimuleren hiermee sterk de doorbloeding. Tijdens het genezingsproces worden essentiële huidstructuren zoals haarvaten en poriën aangelegd. De opperhuid zal ook weer naar behoren beginnen te functioneren en het littekenweefsel wordt zachter. Wat resulteert in de aanmaak van pigment.

Is de behandeling gevoelig?

De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is te verdragen. Het is niet geheel pijnloos.

Na de behandeling vertoont uw huid roodheid, direct na de behandeling is dit het meest zichtbaar. Tevens kan uw huid prikkelend en warm aanvoelen. Na een (halve) dag nemen deze verschijnselen af, maar 3 à 4 dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Na deze dagen kan uw huid ook een lichte schilfering vertonen; dit zijn dode huidcellen, dit is een gunstige reactie door de versnelde celdeling die ontstaat door de behandeling met microneedling. Het is noodzakelijk om de huid de opvolgende dagen goed te beschermen met een creme met hoge SPF factor.

Behandeling

Voor de behandeling begint krijgt u een intake gesprek en wordt er een behandelplan opgesteld. U kunt microneedling therape als losse behandeling ondergaan of in kuurverband. Uiteraard zal elke behandeling een boost zijn voor uw huid.

In kuur verband wordt de behandeling om de 2 -3 weken gegeven gedurende 3 tot 5 maal. De kuurbehandeling dient om een intens verjongend effect te behalen.

Bekijk de video over Microneedling Therapie